Hvalpe dagbog

Hvalpe dagbog

søndag den 10. maj 2015

De vokser og ser så fine ud....

Så er det skønne C-kuld blevet 4 dage gamle. De vokser og trives rigtig fint og vi glæder os over at Zig Zag er sådan en fin tæve med nogle super fine moder instinkter. Hun ligger nærmest "sømmet" til kassen og vi er nødtil at lægge en line på hende, for at få hende ud og gå tur.

Der er en dejlig ro og harmoni i hendes lille hvalpe bassin. Hvalpene var født med lidt forskellig fødselsvægt hvilket er ganske normalt på de store kuld. Hvad det skyldes vides ikke men det er ofte sådan at kuld over 8 hvalpe kan have hvalpe i forskellige størrelser. Det har ikke noget med parring over flere dage at gøre. Det er nemlig sådan at æggene befrugtes og først på 16 dagen efter parringen vandre de ud i livmoderhornene og starter her den egentlige vækst. Det sker således på samme tid uanset ægget er befrugtet to dage før ægget ved siden af.

Alle hvalpene tager rigtig fint på i vægt. De tager sådan set næsten lige meget på i vægt og derfor vil der fortsat være variation i størrelsen på hvalpene. Men de ser alle ud til at ville livet og de første døgn er altid de mest kritiske. Der skal vi se om alle organer fungere og de kan fordøje mad og komme af med afføring. Det ser p.t. ud til at de alle er sunde og levedygtige :-)

ZZ har haft lidt dårlig mave i de første dage efter fødslen. Også dette er mere udtalt på de store kuld, hvilket hos os hænger sammen med at vores tæver får lov at klare fødslen selv. Vi blander os ikke i hvor mange efterbyrder (moderkager og hinder) de spiser. ZZ spiste alle 10, hun forsøger at holde patentligt rent hos hvalpene og det betyder at der går en del indenbords :-)

Hun har derfor fået lidt Canikur og lidt Zoolac (probiotika) for at hjælpe maven på ret kurs igen. Jeg sover fortsat ude ved hende for hun skal ofte ud et par gange i løbet af natten. Men ellers er der ro og harmoni i det lille soppebassin :-)

Hendes kost har i disse dage bestået af kogt kylling og hvalpefoder. Der skal altid kræses lidt for en nybagt mor :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar